luni, 16 mai 2016

Cum tratam alergiile alimentare la copii

 De mic copil sunt o persoana destul de sensibila, inca dela o varsta frageda m-am tot confruntat cu
alergii.
Multi copii se confrunta cu asa ceva, alergiile alimentare la copii de obicei apar inainte de a implinii varsta de 4 ani deoarece atunci sistemul imunitar dar si cel digestiv nu sunt inca dezvoltate la cote maxime iar atunci copii pot fi predispusi la alergi.
Alergia alimentara reprezinta o reactie anormala a organismului dupa indigestia unui aliment care nu ia priit,aceasta reactie se poate manifesta prin mancarimi, eruptii ale pielii sau chiar furnicaturi.
Din nefericire nu exista un tratament de stopare a alergiilor in totalitate, decat de ameliorare sau de preferinta a se evita alimentele care provoaca astfel de alergii.
Din pacate anumite alergii pot fi foarte grave sau chiar mortale, depinde de la caz la caz, dintotdeauna se stie ca fiecare persoana reactioneaza in felul lui la o boala, fiecare are ritmul lui de crestere, suntem foarte diferiti.
Alergiile pot provoca  crize de astm sau chiar un soc anafilactic,trebuie avuta mare grija cu aceste alergii.
Cum se pune corect diagnosticul de alergii alimentare la copii?


  • - teste de provocare 
  • -teste de sange
  • -teste cutanate

Alergiile se pot produce la nivelul pielii, a mucoaselor dar si a cailor respiratorii
Pe langa mancarimi, eruptii ale pielii mai pot fi si alte simptome precum o respiratie suieratoare, senzatie de sufocare sau o dificultate a respiratiei,poti avea un puls slab, ameteli sau chiar si pierderea cunostintei, dureri abdominale, diaree, varsaturi si multe altele.
 Se zice ca daca cel putin un parinte este alergic sunt sanse foarte mari ca si copilul sa dezvolte aceasta sensibilitate, atunci cand va confruntati cu alergii alimentare este recomandat sa cititi cu atentie etichetele de pe ambalajele alimentare,pentru a evitat orice lucru neplacut.
Atat eu cat si baietii mei sunt mai sensibili la rosii, parizer sau crenvusti, incercam pe cat posibil sa le rarim, deoarece ne plac si nu ne provoaca decat mancarimi. 
Din fericire nu avem reactii mai urate.
Persoanele care au alergii mai grave este recomandat sa opreasca in totalitate consumarea acelor alimente care le provoaca rau, si sa fie foarte atenti atunci cand consuma produse noi, sa citeasca cu atentie fiecare ingredient in parte.
Principalele alimente care provoaca alergii sunt: ouale, laptele de vaca, nuci, arahide, fructe ce contin semninte precum capsuni, kiwi, fructe de mare, grau, peste...
Din nefericire cu alergiile nu este de jucat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu