vineri, 27 noiembrie 2015

Dulciurile copilariei

Imi aduc aminte si acum de vremurile bune cand bunica ne pregatea piersici,noi stateam cuminti si asteptam sa fie gata sa putem sa le gustam.

M-am inscris in Competitia Rama Maestro, si m-am apucat sa pregatesc delicioasele piersici.


                                           Piersici cu crema de cacao



Pentru coji avem nevoie de:
-2 ouă, 
-125 ml ulei, 
-100 g zahăr, 
-1 plic zahăr vanilat, 
- jumătate de praf de copt, 
-aproximativ 300 g făină



Pentru Crema:
-125 gr Rama  Maestro
-esenta de rom
-coji de piersici zdrobite
-2 linguri cacao



Pentru ornat avem nevoie de putin lapte,colorant alimentar: rosu,galben si verde,zahar tos.

Într-un castron mare se bat ouăle cu zahărul şi zaharul vanilat, se adaugă uleiul şi 2 linguri de făină + praful de copt, se amestecă bine,pane se omogenizeaza. 



Se lasă castronul deoparte ,acoperit pentru aprox. 1h

Dupa aprox. 1h se pune si restul de faina.



Amestecand usor,pana devine un aluat destul de vârtos şi puţin lipicios.
Aluatul se ia cu lingurita si se fac bilute micute ,cat o nuca mai mica,se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se apasa putin cu degetul. 



Se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Dupa ce sunt gata,se lasa putin la racit.


Se ia un cutit cu varful mai ascutit si se scobesc.


Dupa ce toate au fost scobite,ne apucam de crema.

Intr-un castron se bate Rama Maestro cu zahar pudra dupa gust,esenta de rom,2 linguri de cacao ,plus resturile de la cojile de piersici,zdrobite.
Apoi putem incepe sa le umplem si sa le lipim.


Separat se pune in 3 castronele cate putin lapte si colorant alimentar ( rosu,galben si verde), iar intr-un castron se pune zahar tos.


Se ia cate o bucata de coaja,se umple cu crema,apoi se lipesc cate 2, se dau prin amestecul de lapte cu colorant ( dupa preferinta) apoi se da prin zahar.


Sper ca v-au placut.

Ce parere aveti,de desertul meu din copilarie?
La noi in zona piersicile nu lipseau de pe mesele de la nunti si de sarbatori.