joi, 10 noiembrie 2016

Mami spion cu ceas gps GW100 Touch


De curand am achizitionat un ceas cu GPS pentru cel mic. Dar, desii multi se gandesc strict la faptul ca aceste ceasuri te ajuta sa cunosti in timp real locatia celui mic cand esti de exemplu, la servici, tin sa va contrazic. Si spun asta din cauza faptului ca, recunosc, initial asta am crezut si eu. Dar se pare ca m-am inselat.
In continuare as vrea sa va prezint modul de configurare al ceasului, in mod special al modelului GW100 pe care cel mic il detine.

In primul rand, spre deosebire de alte produse, acesta a venit insotit de o brosura detaliata in care se specifica in romana modul de configurare al acestui ceas. Insa as vrea sa va prezint pe scurt aceste instructiuni, precum si ceea ce eu am observat, ca si o referinta de baza pentru aceste tipuri de ceasuri. Plus, cum nu se stie niciodata, in cazul in care brosura se pierde, pot oricand sa recitesc aceste instructiuni de aici.
Ceasul vine impachetat foarte frumos intr-o cutie ce pare a fi din sticla acrilica, care este foarte solida, astfel impiedicand eventualele surprize neplacute cauzate de transportul coletului din depozite catre noi, prin intermediul firmelor de curierat si nu numai. Impreuna cu ceasul gasim un manual in limba engleza, al firmei producatoare, dar cel mai important lucru, brosura de la Kidgps.ro, care asa cum am scris mai sus, este in romana. De asemenea, regasim in colet si un cablu USB-MicroUSB (asemanator ca cel de la telefoanele mobile actuale).
Inainte de a putea folosi ceasul, trebuie sa stiti ca pentru a va bucura din plin de acesta, aveti nevoie de o cartela miniSIM, care sa aiba credit activ. Nu recomand plasarea unei cartele pe abonament mai ales ca ceasul va fi folosit de catre un copi, dar acest aspect ramane la latitudinea fiecaruia. Noi am optat pentru o cartela preplatita de la Orange pur si simplu din cauza faptului ca atat eu cat si sotul folosim aceasta retea.
Inainte de prima utilizare lasati ceasul la incarcat, cel putin 6 ore, pentru a va asigura ca acumulatorul intern este incarcat la capacitatea nominala a acestuia. Din cate am putut sa ne dam seama, ceasul are un circuit inteligent de incarcare a bateriei precum si de monitorizare a acesteia.
In aceasta perioada, puteti face primele setari asupra cartelei. In cazul nostru, fiind vorba de o cartela noua, aceasta trebuie introdusa intr-un telefon normal, iar din meniul "Security" (dar acest meniu poate fi diferit, in functie de telefonul utilizat) veti dezactiva obligatoriu PIN-ul cartelei. De asemenea, in cazul nostru, a trebuit si sa facem un apel pentru initializarea cartelei. Din cauza faptului ca la primul apel efectuat de pe cartela trebuie setata limba romana sau engleza (aceasta setare fiind legata de reteaua de telefonie mobila), este bine sa efectuati acest apel tot de pe telefon, deoarece folosind ceasul, nu veti putea realiza acest lucru.
Dupa ce ceasul a ajuns la valoarea nominala de incarcare a bateriei, puteti introduce cartela in ceas. Atentie, ceasul trebuie sa fie oprit in aceasta perioada, pentru a evita deteriorarea acestuia sau a cartelei.
Urmatorul pas, este configurarea APN-ului (Access Point Name), care se v-a face in functie de reteaua de telefonie mobila folosita. In cazul nostru, folosind cartela Orange, de pe un telefon uzual, am trimis catre numarul cartelei din ceas mesajul pw,123456,apn,net#. La scurt timp am primit un raspuns de la ceas pe telefon, conform caruia APN-ul a fost setat corect. In continuare, a trebuit sa mai trimit un mesaj pentru configurarea serverului de date mobile (IP impreuna cu portul folosit) folosind comanda pw,123456,ip,52.28.132.157,8001#.
In acest moment, singurul lucru care a mai ramas de facut, a fost sa iesim in spatiu liber, afara, pentru a permite ceasului sa se conecteze la GPS. La fel ca orice dispozitiv, prima conectare a GPS-ului poate dura pana la 10 minute. De asemenea puteti trimite un ultim mesaj (pw,123456,ts#) , pentru a fii siguri ca totul functioneaza normal.
Acum, in functie de sistemul de operare al telefonul folosit (Android sau iOS), puteti descarca aplicatia care va permite sa mentineti contactul cu ceasul in orice moment. In cazul nostru, aceasta aplicatie se numeste SeTracker2.

Dupa ce va faceti contul la prima pornire a acestei aplicatii, puteti seta numerele din agenda telefonica a ceasului, puteti seta un perimetru de siguranta pe care, daca este depasit, veti fi atentionati, puteti verifica daca copilul poarta sau nu ceasul (acesta fiind prevazut cu un senzor infrarosu pe partea din spate). De asemenea, o functie care mi s-a parut foarte interesanta, este cea numita "Voica Care" care va permite sa sunati numarul SIM-ului din ceas iar acesta sa raspunda automat, fara a indica cumva faptul ca ceasul este ascultat in timp real. Avem nevoie de min 100 mb traf de date lunar.
Va recomand cu incredere acest ceas si in acelasi timp telefon dar si dispozitiv de urmarire.  Acum sunt mult mai linistita, in orice moment pot lua legatura cu cel mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu